Utazás Gubbióba - Zeller Fanni élménybeszámolója

2019. szeptember 25-29. között rákóczis diákok, Zeller Fanni és Horváth Ádám Balázs, valamint kísérőként Zalavári Márta tanárnő is részt vett az olaszországi Gubbioban megrendezett Nemzetközi Ifjúsági Fesztiválon Szentendre város delegációjának tagjaként.

Fanni élménybeszámolója az utazásról:
„Nagyon hálás vagyok, hogy egy ilyen utazáson vehettem részt és nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy egy ilyen szuper csapatot ismerhettem meg.
Hihetetlenül jól meg volt minden szervezve, sosem unatkoztunk, sőt még örültünk is a kicsi szabadidőnknek. Nagyon tetszett, hogy mindent amit érdemes megnézni Gubbioban, azt meg is mutatták nekünk, és sok érdekességet is megtudtunk a látványosságokról. Én kifejezetten örültem annak, hogy egy számomra teljesen új kultúrába nyerhettem betekintést, az ételek, az emberek és a szokások valamint helyszínek engem teljesen lenyűgöztek. Tetszett a többi diák nyitottsága, sok új embert ismertem meg, akikkel mai napig tartom a kapcsolatot. Számomra a legkedvesebb élmény a reneszánsz tánc bemutatása volt a téren.
El sem hiszem mai napig, hogy én is ott voltam és részese lehettem ennek a kalandnak. Az utazás előtt féltem, hogy nehézséget fog okozni a tánc betanulása és még a beöltözés is megijeszett kicsit, de nagyon pozitívan csalódtam! Rengeteget tanultam és sok mindenre rájöttem az utazás alatt. Jó volt kicsit kimozdulni a komfortzónámból, teljesen új emberként jöttem vissza itthonra.
Az utazás minden percét élveztem, és nem tudom kifejezni, hogy mennyire hálás vagyok mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy eljussak Olaszországba és jól érezzem magam!
Nagyon köszönöm Mindenkinek!„

Zeller Fanni 11.a