Szentendrei II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium

Gimnáziumi felvételivel kapcsolatos információk

A Szentendrei II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium felvételi tájékoztatója a 2024/2025-as tanévre pdf >>

 

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

Az Oktatási Hivatal nyilvánosságra hozta a 2024/2025. tanévre felvételt hirdető középfokú intézmények tanulmányi területeit és felvételi tájékoztatóit.

Az alábbi LINKEN elérhető a tájékoztató.

Kérem a Jelentkezési lapról a tájékoztatót figyelmesen olvassák el a fenti oldalon! Amennyiben módjuk és lehetőségük engedi, a Jelentkezési lapot online, az Ügyfélkapun keresztül nyújtsák be iskolánkba.

Jelentkezési lapot erre a linkre kattintva lehet ügyfélkapun keresztül kitölteni: Közfelvir - Elektronikus jelentkezési felület

 

Köszönettel, Molnár Ildikó (igh.)


Tájékoztató az írásbeli vizsgáról 2024

Az írásbeli vizsga lebonyolítása:

A központi írásbeli vizsga időpontja:

2024. január 20. 10:00 – 10:45 magyar nyelv (többletidő esetén 10:00 – 11:00)

                            11:00 – 11:45 matematika (többletidő esetén 11:15 – 12:15)

Kérjük, hogy az adminisztrációs teendők miatt a diákok érkezzenek meg legkésőbb 9:40-ig a vizsga helyszínére, az iskolát 9:00-kor nyitjuk ki. A terembeosztás a honlapunkon illetve az iskola bejáratánál lesz megtalálható.

A dolgozatokat kék vagy fekete (nem javítható) tollal kell megírni. Segédeszközként vonalzó, körző és szögmérő használható, számológép viszont nem, kivéve azoknak, akik erre jogosultak a szakértői véleményük alapján. Őket kérjük, hozzanak magukkal szöveg tárolására nem alkalmas számológépet! (Mobiltelefon nem használható! A vizsga ideje alatt a telefonokat kikapcsolt állapotban a táskákban kell tartani).

Kérjük, hogy a vizsgázók hozzanak magukkal személyazonosításra alkalmas igazolványt (személyi igazolványt, diákigazolványt vagy útlevelet)!

A kedves Szülőket arra kérjük, hogy a vizsga zavartalan lebonyolítása érdekében gyermeküket az iskola bejáratáig kísérjék el, és csak a vizsgák után találkozzanak személyesen újra!

 Központi írásbeli felvételi terembeosztás letölthető INNEN!

Azok a jelentkezők, akik a január 20-i vizsgán – igazoltan – önhibájukon kívül nem tudnak jelen lenni, 2024. január 30-án (kedden) a 14:00 – kor kezdődő pótfelvételi vizsgán vehetnek részt. Kérem, hogy ezt jelezzék a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.

A kijavított dolgozatokat 2024. január 26 – án (péntek) 8:00 – 16:00 óráig lehet az iskola könyvtárában megtekinteni személyesen. A dolgozatokkal kapcsolatban írásbeli észrevételt 2024. január 29. (hétfő) 16:00-ig lehet benyújtani. A határidő jogvesztő.

Az értékelőlapokat 2024. január 26 – tól lehet átvenni az iskola titkárságán.

Minden felvételizőnek sok sikert kívánunk!

Szentendre, 2024. január 12.

Molnár Ildikó (igh.)

Szentendrei II. Rákóczi Ferenc Gimnázium szentendre - ismertető