Szentendrei II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium

A Szentendrei Rotary Club februárban írta ki a „Bízz Magadban” tanulmányi ösztöndíj pályázatát. A kiírás szerint a nyertes („2023. évi Szentendrei Rotary Ösztöndíjas”) 150.0000 Forint értékű anyagi támogatásban részesül.

A 2023. évi Rotary Ösztöndíjas iskolánk kilencedik osztályos tanulója, Farkas Kornél lett.

Különdíjat Serényi Fanni nyerte el.

Farkas Kornél beszámolója:

Először elkészítettem a három oldalas írásos pályázati anyagomat. Először magamat mutattam be, majd pedig a természetfotózás szépségeiről, kalandjaimról és a további érdeklődési köreimről (PR, retorika, borászat, vadászat) írtam. Érvelnem kellett amellett, hogy miért én lennék a legalkalmasabb az ösztöndíjra és, hogy mire fordítanám azt. Csatolnom kellett egy pedagógus/szakértő és legfeljebb három diáktársam ajánlását is. Május közepén egy beszélgetésen vettem részt, ahol a kuratórium tagjai kérdeztek a pályázatomról, tevékenységemről. A pályázat megírása egy szuper tapasztalat, amit biztos vagyok benne, hogy még fogok tudni kamatoztatni.

rotary 1 2023

rotary 2 2023

rotary 3 2023

rotary 4 2023

Fenntarthatósági témahét

2023. április 24-28.

Idén is regisztráltunk és csatlakoztunk az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Fenntarthatósági témahéthez.  A fenntartható értékek, hulladék és a biodiverzitás védelme voltak a kiemelt területek ebben az évben. A víz világnapja alkalmából tervezett programjainkat, feladatainkat is ehhez a témahéthez kötöttük.

Víz és vizek védelme témában a 9. évfolyamos tanulók látványos, ismeretterjesztő és figyelemfelhívó plakátokat készítettek. Az elkészült munkákból Tóthné Szabó Tímea kiállítást állított össze, ami az első emeleti folyosón napokig látogatható volt. A 12. évfolyamos tanulók, „Fenntarthatóság Magyarországon” címmel készítettek PowerPoint bemutatókat.

Sok- sok érdekes téma került elő, mint a „Hulladékproblémák Magyarországon, Környezeti katasztrófák, Veszélyeztetett állatok” vagy éppen az „Atomreaktorok és vízi erőművek előnyei és hátrányai”.

A kiemelt évfolyamok feladatai mellett kollégáink is csatlakoztak a témahéthez tanóráikon. Beszélgettek az üvegházhatásról, a globális felmelegedésről, magyarul, angolul és németül is. Volt szó védett növényekről a Kő-hegy alatti területeken,  papír, műanyag, üveggyártásról és az újrahasznosítás fontosságáról kémia órán, a globalizációról életvitel órán, a környezettudatos magatartásról etika órákon. A kicsik illusztrációt készítettek a témához kapcsolódó dalokhoz.

Úgy látjuk a gyerekek egyre tájékozottabbak ezen a területen, amihez a témahetek és az ehhez kapcsolódó programok is nagyban hozzájárulnak.

Köszönjük minden tanulónak és kollégának az építő közreműködést!

Tóthné Szabó Tímea és Boda Eszter

 

fth1

fth2

fth3

Kedves Diákok! Tisztelt Szülők!

Mindenkinek gratulálunk a sikeres felvételijéhez!

IDE KATTINTVA LETÖLTHETIK az iskolánk(végleges) felvételi jegyzékét, tagozatonként, a felvételt nyert tanulók oktatási azonosítójával. Minden tagozatunkra a maximálisan felvehető létszámú tanuló került be.

A bejutási ponthatárok

Általános tagozaton: 123,33 pont

Emelt matematika tagozat: 136,22 pont

Emelt angol tagozat: 155,61 pont

A felvételt nyert illetve az elutasított tanulókat emailen is értesítjük 2023. április 28-ig.

A felvételről és az elutasításról szóló határozatokat személyesen, az intézményben, a titkárságon 2023. május 2 - 5. között 8 – 16 óra idősávban tudják átvenni.

Amennyiben a felvételi eljárás során történt olyan szabálytalanság, ami jogszabályba ütközik, az iskola döntése ellen, a kézhez vételtől számított 15 napon belül jogorvoslati lehetőséggel élhetnek a 2011.évi CXC.tv 37.§ szerint.

A jogorvoslati kérelmet illetékmentesen a Váci Tankerületi Központ igazgatójához (2600 Vác Dr. Csányi László körút 45.) címezve, a Szentendrei II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium igazgatójához kell benyújtani.

Ha szabályos eljárás keretében nem nyert felvételt iskolánkba a tanuló, akkor élhetnek  méltányossági kérelem intézményével, amit az Igazgatónőnek lehet benyújtani, az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.

Köszönjük, hogy megtisztelték iskolánkat bizalmukkal!

Molnár Ildikó (igh.)

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

Itt találják iskolánk ideiglenes felvételi rangsorát. >>

Azok a diákok, akik nem jelentek meg a szóbeli meghallgatáson automatikusan elutasításra kerültek.
Bármilyen kérdésük, észrevételük van a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen jelezzék!
Mindenkinek köszönjük, hogy gimnáziumunkat választotta! 🌷

 

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

Az Általános tagozat és az Emelt angol tagozat ideiglenes listája két-két helyen módosult jogos észrevétel miatt.