Szentendrei II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium

Fenntarthatósági témahét

2023. április 24-28.

Idén is regisztráltunk és csatlakoztunk az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Fenntarthatósági témahéthez.  A fenntartható értékek, hulladék és a biodiverzitás védelme voltak a kiemelt területek ebben az évben. A víz világnapja alkalmából tervezett programjainkat, feladatainkat is ehhez a témahéthez kötöttük.

Víz és vizek védelme témában a 9. évfolyamos tanulók látványos, ismeretterjesztő és figyelemfelhívó plakátokat készítettek. Az elkészült munkákból Tóthné Szabó Tímea kiállítást állított össze, ami az első emeleti folyosón napokig látogatható volt. A 12. évfolyamos tanulók, „Fenntarthatóság Magyarországon” címmel készítettek PowerPoint bemutatókat.

Sok- sok érdekes téma került elő, mint a „Hulladékproblémák Magyarországon, Környezeti katasztrófák, Veszélyeztetett állatok” vagy éppen az „Atomreaktorok és vízi erőművek előnyei és hátrányai”.

A kiemelt évfolyamok feladatai mellett kollégáink is csatlakoztak a témahéthez tanóráikon. Beszélgettek az üvegházhatásról, a globális felmelegedésről, magyarul, angolul és németül is. Volt szó védett növényekről a Kő-hegy alatti területeken,  papír, műanyag, üveggyártásról és az újrahasznosítás fontosságáról kémia órán, a globalizációról életvitel órán, a környezettudatos magatartásról etika órákon. A kicsik illusztrációt készítettek a témához kapcsolódó dalokhoz.

Úgy látjuk a gyerekek egyre tájékozottabbak ezen a területen, amihez a témahetek és az ehhez kapcsolódó programok is nagyban hozzájárulnak.

Köszönjük minden tanulónak és kollégának az építő közreműködést!

Tóthné Szabó Tímea és Boda Eszter

 

fth1

fth2

fth3