Szentendrei II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium

Nyelvoktatás a gimnáziumbannyelvoktatás

Gimnáziumi nyelvoktatásunk célja egy biztos és használható nyelvtudás megszerzése, melynek segítségével tanulóink magabiztosan léphetnek tovább a felsőoktatási rendszerbe.

Első idegen nyelvként diákjaink angol vagy német nyelvet tanulnak, folytatva az általános iskolában elkezdett tanulmányaikat, 9-10. évfolyamon heti 3, 11-12. évfolyamon heti 4 órában. Az oktatás szintfelmérő alapján, tudásszint szerint kialakított nívócsoportokban történik. Cél a nyelvvizsga és a sikeres érettségi vizsga megszerzése. 10. évfolyam végén első idegen nyelvből „kis-érettségi”-vel, záróvizsgával, készítjük diákjainkat a későbbi megmérettetésekre.

Második (kezdő) idegen nyelvként tanulóink angol, német és orosz nyelvek közül választhatnak. Az első és harmadik évben heti 3, a második és negyedik évben heti 4 nyelvi órában oktatjuk az idegen nyelvet.

9. évfolyamon angol nyelvi tagozatos csoportot indítunk, ahova sikeres felvételi vizsgát követően jutnak be a tanulók. 9-10. évfolyamon heti 5, 11-12. évfolyamon heti 6 órában tanulják az angol nyelvet. Cél a közép és/vagy felsőfokú nyelvvizsga megszerzésén túl az emelt szintű érettségi vizsga letétele.

Tájékoztató a 9. és 11. évfolyamosok számára szervezett külföldi nyelvtanulás programról pdf >>

angol nyelvoktatás

 

Szentendrei II. Rákóczi Ferenc Gimnázium szentendre - ismertető

Határtalanul

Határtalanul

Határtalanul

hu eu tamogassal

Budapesti Fesztivál Zenekar

Erasmus+